Страници

сряда, 18 февруари 2015 г.

Празена чорба


Необходими продукти:

1 глава праз (200-250 гр.)
1 л. вода
1 л. зелева чорба
50 мл. олио
3 гр. червен пипер
10 гр. брашно
100 гр. ориз
джоджен
печена люта чушка

Начин на приготвяне:
Запържете ситно нарязания праз до златисто, добавете 1 с. л. брашно, като се запържи брашното добавете 1 ч.л. червен пипер и залейте с 1л вода и 1л зелева чорба, добавете ориза. Опитайте как е на вкус и добавете или вода или зелева чорба, вкуса трябва да е леко солен. Варете до готовност на ориза. Накрая добавете джоджена. Сервирайте с печена люта чушка.
Супата е приготвена по стара рецепта предоставена ми от свако Васил. Благодарности за рецептата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар