Страници

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Капама с пилешко, свинско и наденица



Капама с пилешко, свинско и наденица Вкуснотийки


Необходими продукти:

400 гр. свинско месо (шарено)
400 гр. пилешко месо
300 гр. наденица
1бр. кисело зеле
1бр. праз
200 гр. гъби
1 ч.ч. ориз
50 мл. зехтин
50 мл. олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
5-6 бр. дафинов лист
6-7 зрънца бахар





Начин на приготвяне:

Капама с пилешко, свинско и наденица Вкуснотийки
   Отделете 5-6 цели листа от киселото зеле, а останалата част нарежете на тънко. Нарежете и праза на колелца, а гъбите на резенчета. Подгответе свинското и пилешкото месо на парченца, каквито Ви харесват. В гювеча капнете малко олио на дъното и сложете един ред от половината нарязано зеле, отгоре му ръснете червен пипер, черен пипер и дафиновите листа.


Капама с пилешко, свинско и наденица ВкуснотийкиСлед това сложете
свинското месо,
а отгоре му наредете
праза и гъбите.




Капама с пилешко, свинско и наденица ВкуснотийкиС останалата 1/2 от зелето 
направете още един пласт и 
добавете черен пипер,
 червен пипер и бахар. 




Капама с пилешко, свинско и наденица ВкуснотийкиВърху него изсипете
1 ч.ч. ориз и разстилете
равномерно.





Капама с пилешко, свинско и наденица Вкуснотийки
За следващия ред сложете 
пилешкото месо и овкусете 
с малко червен и черен пипер. 





Капама с пилешко, свинско и наденица ВкуснотийкиС 3бр. от целита листа на
зелето покриите хубаво
пилешкото месо.




Капама с пилешко, свинско и наденица Вкуснотийки
Най-отгоре сложете
наденицата и отново покриите
с останалите цели листа
 от зелката. 




Капама с пилешко, свинско и наденица Вкуснотийки
Добавете в гювеча
1ч.ч. зелев сок,
после олиото и зехтина,
върху им ръснете червен пипер.




Капама с пилешко, свинско и наденица ВкуснотийкиПодгответе малко тесто, 
за да запечатате 
хубаво капака.

   




Спазвайте правилото "студен гювеч в студена фурна". Първо включете на 120-130`С за първите 15-20 минути, а след това постепенно увеличете температурата до 160`С. На бавен огън капамата се пече 4-5 часа. По този начин ястието истински ще заплени с крехкостта и аромата на всичките си отделни съставки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар