Страници

събота, 13 юни 2015 г.

Ребра с картофи в гювеч


Необходими продукти:

1 кг. свински ребра
1 кг картофи
500 гр. гъби (печурки)
200 гр. моркови
100 гр. лук
500 мл. доматен сок
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио

Начин на приготвяне:

Запържете лука и добавяйте последователно месото, морковите, гъбите, доматения сок и подправките, оставете да поври малко. В глинения гювеч поставете нарязаните на едри парчета картофи и изсипете всичко от тигана. Поставете гювеча в студена фурна и печете на 180 градуса за 2 часа, ако обичате по-препечени ребърцата последните 10 минути махнете капака.



2 коментара:

  1. за първи път готвя в гювеч. стана страхотно! благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване