Страници

сряда, 4 февруари 2015 г.

Домашна пица

Домашна пица със моцарела, зелена чушка, маслини и др.

Необходими продукти:
Домашна пица

За тестото:

500 гр. брашно
1 яйце
300гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/3 мая

За плънката:

100гр. кашкавал
100гр. царевица
100гр. гъби
50гр. ананас
50-100гр. маслини без костилките
една зелена пиперка
един домат
доматено пюре
1 с.л. чубрица
олио

Начин на приготвяне:

Отделете 1/3 от маята и разбъркайте в една купичка заедно с 1ч.л. захар, брашно и топла вода, имайте впредвид сместа да е по-редичка. Оставете да постои на топло, за да втаса за около 30-40 минути. В голяма купа пресейте 500гр. брашно, 1бр. яйце, 1ч.л. сол, 1ч.л. сода бикарбонат и 300гр. кисело мляко. Разбъркайте хубаво до хомогенна смес и след това добавете втасалата мая от купичката. Подгответе тестото като добавяте брашно до твърдост подходяща за направа на блатовете. Разделете количеството на две части които са напълно достатъчни за 2 бр. пици. В намазнена тава разстилете тестото както на снимката по долу (може и без хартия за печене).


Блат за домашна пица Вкуснотийки
Плънката започнете от доматеното пюре и след това сложете желаните от Вас продукти. печете до готовност на около 200 градуса.

Плънка вариант 1 ала Вили: гъби, маслини, царевица, зелена чушка и 10 минути преди да извадите добавете кашкавал или в моя случай моцарела. Чудесно става и ако счупите някое яйце отгоре за да се запече.

Плънка вариант 2 ала Павлина: гъби, маслини, ананас на шайби, луканка, царевица, домат на шайби и 10 минути преди да извадите добавете кашкавал.

Домашна пица с гъби, моцарела и ананас




Няма коментари:

Публикуване на коментар