Необходими продукти за каймата:
1 кг. кайма смес
1 глава лук
1 яйце
1-2 филии хляб (меката част)
За плънката:
2бр. варени яйца
3-4бр. мариновани краставички
50гр. грах
2бр. червена пиперка
2бр. варени моркова
50гр. кашкавал
чубрица, кимион
черен пипер
олио
За омесването на каймата настържете лука на ситно, добавете 1бр. яйце, мекото на 1-2 филии хляб, чубрицата, черния пипер, кимиона и размесете добре. За плънката сварете морковите на ленти, а яйцата до подходяща твърдост. Подгответе краставичките на ленти. В намазнена тава положете една част от каймата, която ще е основата на рулото. Върху нея разпределете граха, червените чушки, краставичките, морковите и яйцата. Отгоре покрийте с останалата кайма и оформете с малко олио рулото. Запечете до готовност на около 200 градуса. 5-10 минути преди готовност поръсете с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар