Страници

неделя, 7 февруари 2016 г.

Шкембе чорба



Необходими продукти:

400 гр. телешко шкембе
250 мл. прясно мляко (по желание)
100 гр. брашно
50 мл. олио
червен пипер
черен пипер
сол
чесън
оцет

Начин на прготвяне:

Измийте шкембето и сложете в 4 литра вода. Сварете до готовност 1-2 часа (много зависи колко е било голямо телето). Добавете млякото. Овкусете със сол и черен пипер. Направете рядка кашичка с брашното и вода. Добавете към чорбата през цедка като бъркате постоянно. След като заври е готово и може да свалите от котлона. Запържете олио или масло дръпнете от котлона и сложете червен пипер, внимавайте да не изгори. Запръжката може да изсипите в тенджерата или да добавяте преди сервиране във всяка купичка по няколко лъжици. За добавка поднесете и счукан чесън с оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар