Страници

петък, 15 февруари 2013 г.

Катми

Катми Вкуснотийки

Необходими продукти:
Катми Вкуснотийки

3 яйца
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
20 гр.  мая
1 л. вода
брашно
олио или мас за мазане на сача (тигана)
масло или маргарин за намазване на катмите
кашкавал, шунка, сирене, мед, сладко, течен шоколад или с каквото ги обичате

Начин на приготвяне:

Разбъркайте в купичка маята с малко марна вода и 2-3 лъжици брашно, оставете да шупне за 10-15 минути. Пресейте брашно около 400гр. и добавете солта и захарта към него. В купата на миксера разбъркайте яйцата, водата, маята и добавяйте брашното постепенно, консистенцията трябва да е малко по-рядко от боза. Загрейте хубаво сача и намажете с мазнина. Изсипете един черпак от сместа, изпечете от двете страни и намажете с масло (маргарин). Намажете с каквото ги обичате. Аз ги обичам с много кашкавал и пушено филе.

Съвет: Ако при опит за обръщане се късат добавете малко сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар