Страници

събота, 31 октомври 2015 г.

Тирамису



Необходими продукти:

6 яйца
400 гр. бишкоти
500 гр. маскарпоне
120 гр. захар + 2 супени лъжици за подслаждане на кафето
какао на прах
4-5 дълги кафета еспресо

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте маскарпонето, жълтъците и половината захар. В друг съд разбийте белтъците на сняг с другата половина от захарта. Смесете двата крема като в крема с жълтъците добавяте разбитите белтъци и бъркате с дървена лъжица. Потапяте всяка бишкота за кратко в подсладеното кафе и нареждате бишкотите в подходяща форма или съд. Един ред бишкоти, ред от крема и така докато свършат. Покрийте с фреш фолио и слагате в хладилник да стегне за поне 3-4 часа. Поръсвате обилно с какао, непосредствено преди сервиране.
Благодарности за италианската рецепта на Тони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар