Страници

събота, 10 януари 2015 г.

Гювече със свинско и пилешко месо


Необходими продукти:   
  

0,5-1кг. свинско месо (шарено от бут или врат)
0,5-1кг. пилещко месо (филе)
1/2 наденица (луканка)
1бр. глава лук
1бр. праз лук
20-30 маслини
1/2 буркан мариновани краставички
0,5-1кг. гъби
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.ч. доматено пюре
1-2 бр. дафинов лист
сол, черен пипер
пресен магданоз или копър



Начин на приготвяне:


Нарежете лука и праза на ситно, месото подгответе на кубчета. Запържете първо месото в мазнината докато спре да се вижда кървав цвят. След това добавете праза и лука за да се запържат, но на по-слаб огън. След около 10 минути добавете маслините, краставичките и гъбите. След около още 10 минути добавете солта, черния пипер и останалите подправки. Прибавете виното и изчакайте докато изври, най-накрая прибавете и доматеното пюре. Оставете ястието да поври още малко. Преместете сместа в гювеча и сложете във фурната на около 200 градуса за около 2 часа. След готовност и при сервиране поръсете със зеленият магданоз или копър.

Гювеча се напълни наполовина и ни беше предостатъчно за 4-5 души, така че ако желаете да напълните 5,5кг. ще трябва да удвоите повечето продукти, както и хората.


2 коментара: