Страници

сряда, 5 декември 2012 г.

Кореноплодна салата (зимна)

For English version click here

Кореноплодна салата (зимна) Вкуснотийки

Необходими продукти:
Кореноплодна салата (зимна) Вкуснотийки

1/2 около 300гр. ряпа Дайкон
1/2 около 300гр. алабаш
1/2 около 300гр. глава червено цвекло
2 моркова
1 стрък целина (кервиз) само листата
2 скилидки чесън
зехтин (олио)
балсамов оцет (винен оцет може и сок от лимон)
сол

Начин на приготвяне:

Обелвате ряпата, алабаша, цвеклото и морковите и ги измивате много добре. Настъргвате ги на едро ренде. Отделяте листата на целината около 7-8 листа и ги нарязвате на ситно. Обелете и счукайте двете скилидки чесън. Добавете зехтин, оцет и сол на вкус.
Салатата е много свежа и пълна с витамини.





2 коментара: