Страници

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Пълнени тиквички



Необходими продукти:

2 кг. тиквички
800 гр. кайма
350 гр. ориз
1 глава лук
250 мл. доматен сок
50 мл. олио
магданоз
черен пипер
червен пипер
сол
джоджен

Начин на приготвяне

Разрежете тиквичките на половина, може и на три парчета в зависимост от височината на тавата, не трябва да стърчат над тавата. Издълбайте с чаена лъжичка вътрешността на тиквичката. Нарежете на много ситно или в блендер, лука и половината от вътрешността на тиквичките. В по голям тиган запържете първо лук до златисто, добавете червения пипер и веднага доматения сок. Като поизври доматения сок добавете каймата и 100 мл. вода и намачкайте каймата да се раздроби на парчета. Като остане на мазнина добавете ориза и запържете докато стане прозрачен и добавете нарязаните тиквички. Трябва да поври десетина минути да се сгъсти в края добавете всички подправки. Поръсете вътрешноста на тиквичките с малко сол и ги напълнете, наредете в тавичка, добавете 3 чаши вода и изпечете на 180-200 градуса. Ако ви е останала плънка когато заври водата добавете плънката около тиквичките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар