Страници

четвъртък, 9 април 2015 г.

Гнезда от кайма със сос бешамел


Гнезда от кайма със сос бешамел

Необходими продукти:
Гнезда от кайма със сос бешамел

600гр. кайма
5-6 яйца
1бр. глава лук
кимион
черен пипер, сол
1/2 връзка пресен магданоз
50гр. масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Гнезда от кайма със сос бешамел
   Нарежете една глава лук и 5-6 стръка магданоз на ситно, накиснете мекото на една филийка хляб, изцедете и добавете при каймата. Ръснете подправките и размесете хубаво. След това оформете гнездата и в намазнена тавичка сложете да се запекат добре на около 200 градуса до готовност. 
  За сосът запържете 2 с.л. брашно в маслото и като порозовее започнете да добавяте топлото мляко, разбърквайте непрекъснато с тел за разбиване, след малко добавете още мляко и така цялото количество. Ако сосът е много гъст може да разредите с малко бульон или вода. Накрая сложете малко сол и други подправки по вкус.



Гнезда от кайма със сос бешамел



Няма коментари:

Публикуване на коментар