Страници

сряда, 25 март 2015 г.

Китайски зеленчуци на уок тиган

Китайски зеленчуци на уок тиган Вкуснотийки

Китайски зеленчуци на уок тиган ВкуснотийкиНеобходими продукти:

1 бр. консерва с микс от китайски
зеленчуци (бамбук, гъби, боб Мунг и др.)
100 гр. карфиол
100гр. моркови
100гр. броколи
100гр. царевица
100гр. печурки
50гр. маслини
1/2 лимон
2бр. сух лук
50 мл. олио
сол, черен пипер
соев сос

Начин на приготвяне:

Китайски зеленчуци на уок тиган Вкуснотийки   Нарежете 2бр. глави сух лук на полумесеци, накиснете във вода замразените зеленчуци (броколи, карфиол, моркови и царевица да се отпуснат). Сложете мазнината в уок тигана и го оставете хубаво да се загрее на огъня. След като е готов сложете лука и запържете за около 4-5 минути. После добавете консервата с китайски зеленчуци и печурките от буркан. След около 5-10 минути добавете и останалите зеленчуци. Добавете солта, черният пипер, сокът от половин лимон и соевият сос. След още 10-15 минути ястието е готово. Отгоре може да поръсите с пресен копър.


Китайски зеленчуци на уок тиган Вкуснотийки


Няма коментари:

Публикуване на коментар