Страници

понеделник, 15 декември 2014 г.

Винен кебап

Винен кебап Вкуснотийки

Необходими продукти:  
Винен кебап Вкуснотийки
  

0,5-0,8кг. свинско месо (шарено)
1бр. глава лук
1бр. праз лук
1 ч.ч. червено вино
1с.л. брашно

1ч.л. червен пипер
1 с.л. сух девисил
1/2 ч.ч. доматено пюре
1-2бр. дафинов лист
сол, черен пипер
пресен магданоз


Начин на приготвяне:


     Нарежете лука и праза на ситно, месото подгответе на кубчета. Задушете ги в мазнина, а след това добавете малко вода, за да покрие месото. Когато е готово месото прибавете виното и доматеното пюре, като в него предварително сте размили и брашното. Накрая добавете дафиновия лист, червения пипер, черния пипер и солта. Оставете ястието да поври още малко. Сервира се с гарнитура от ориз, който можете пригответе като сварите 1 ч.ч. ориз  в 3 ч.ч. подсолена вода и след като се свари, овкусете с 1 с.л. масло и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар