Страници

събота, 5 януари 2013 г.

Дребни сладки с амонячна сода


Необходими продукти:

3 яйца
3 кафени чаши захар
2 кафени чаши олио
1 амонячна сода
500гр. брашно

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата, захарта и олиото бъркайте докато се разтвори. Прибавете содата в брашното и добавяйте постепенно, трябва да се поучи меко тесто. Точи се лист с дебелина 3-4 мм и се изрязват формички. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете място между сладките защото се надуват. След като изстинат се мажат с конфитюр или мармалад и се слепват. Ако имате домашно приготвено сладко или купено с цели плодове го пасирайте предварително. Сладките са готови за ядене след 24 часа. Може да поръсите с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар