Страници

четвъртък, 24 май 2012 г.

Питки "Паркър"

Питки "Паркър" Вкуснотийки

Необходими продукти:
Питки "Паркър" Вкуснотийки

600 грама брашно
1 пакетче суха мая
3 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
80 гр. масло
60 мл. вода
120 мл. прясно мляко

малко брашно за поръсване
50 гр. масло за намазване

Начин на приготвяне:

Най-лесно става ако имате миксер с купа, поставяте 1 ч.чаша брашно със захарта, маята и солта и бъркате. Добавя се маслото и сместа се разбива на трохи. Добавят се яйцето, водата и млякото на бавна скорост докато се разбие. Оставя се малко да поеме водата. Постепенно се добавя и останалото брашно. Когато стане гъсто за бъркалките сменяте с куки за тесто. Бърка се до гладко и еластично тесто. Омесването може да се извърши и на ръка. Тестото се покрива с фреш фолио и оставя на топло място около час - час и половина да удвои обема си. Втасалото тесто се разрязва на две и се оставя да отпусне още 10 мин. Разточва се с точилка на дебелина от около 1 см., С кухненски ринг или чаша се изрязват кръгчета с диаметър около 6-7см. Намазват се с разтопеното масло и се сгъват на две. Отново се намазват с масло, леко прищипват краищата и поставят върху хартия за печене на разстояние едно от друго за  втасване. Оставят се да втасат отново за около 20-30 минути. Пекат се във фурна на 180°-200° С до златисто. Като се извадят се завиват, за да омекнат. Аз пробвах и със сиренце по средата - стават чудни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар