Страници

вторник, 17 февруари 2015 г.

Охлювчета

Охлювчета Вкуснотийки

Необходими продукти:
Охлювчета Вкуснотийки

350 гр. брашно
300 мл.прясно мляко
5 гр. сол
5 гр. захар
20 гр. прясна мая (1/2 кубче)
150 гр. орехи
150 гр. масло

За сиропа:

650 мл. вода
500 гр. захар
ванилия

Начин на приготвяне:

    В подходящ съд за месене налейте млякото, разтворете маята, добавете солта, захарта и брашното, размесете меко тесто. Разделете на две и разточете кора с дебелина 2-3 мм. намажете с разтопеното масло и поръсете със ситно смлените орехи. Навийте на руло и повторете същото с втората кора. Оставете в хладилник за 10 минути да стегне. Нарежете на шайби с дебелина каквато желаете от 1 до 2 см. Наредете в тавичка и намажете с масло отгоре. Печете за 30 минути на 150 градуса. Не ги препичайте, трябва да хванат леко златист цвят. Оставете да изстинат и пригответе сиропа. В тенджерка загрейте водата, захарта и ванилията трябва да ври 5 минути. Залейте с горещия сироп студените охлювчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар