Страници

събота, 7 февруари 2015 г.

Бисквитена торта

Рецепта за бисквитена торта

Бисквитена торта ВкуснотийкиНеобходими продукти: 

1л. прясно мляко
1 пакет бисквити
2бр. нишесте
1бр. лимон
30-50гр. ликьор (аз ползвам амарето)
50гр. масло

Начин на приготвяне:

    Изсипете нишестето и добавете 150-200мл. от млякото, разбъркайте докато стане хомогенна смес. Сложете останалата част от прясното мляко да заври, когато е готово изключете котлона и  добавете течността с нишестето като разбърквате с тел, за да не стане на бучки. След като заври сместа е готова и може да добавите маслото и настърганата жълта част от лимонената кора. В подходящ съд сипете един слой нишесте и отгоре сложете бисквити (може да ползвате обикновенни, "Закуска", бишкоти и др.) повторете няколко пъти. Ако желаете може да капвате и по малко ликьор на бисквитите докато са сухи, за да се ароматизират - в моя случай аромата е на бадеми. Ако имате ядки (орехи, бадеми, лешници) също може да добавите между редовете, но препоръчвам да са смлени. Отгоре украсете с настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар