Страници

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Сушено месо (филе, бут или врат)

Универсална рецепта за приготвяне на сушено месо по технология за приготвяне на филе Елена

Свинско филе домашно Вкуснотийки
Необходими продукти:            
Свинско филе домашно Вкуснотийки

свинско филе, бон филе, бут или врат
2 кг. едра сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
кимион

Начин на приготвяне:

Вземете свинско месо аз купих филе (рибица) около 1,5 кг. В тавичка насипете морска сол, сложете месото и покрийте хубаво със солта, така престоява 24 часа в хладилник. След това се изважда, измива се и се постава в чиста вода за 3-4 часа, ако обичате не толкова солено може да го оставите и повече време до 6-8 часа. Поставя му се връзка и се закача да се оцеди за 1-2 часа. Приготвя се подправка от черен, пипер, кимион, червен пипер, чубрица. Филето се отупва добре в подправката. Притиска се между две дъски за 24 часа. Оставя се на проветриво място да съхне от 7 до 10 дни, зависи от предпочитанията.

1 коментар:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване