понеделник, 19 март 2012 г.
Свинско каре с гъбен сос
Необходими продукти:
6-7 пържоли от филе
400 гр. пресни гъби (1 буркан ако са консервирани)
3-4 с. л. брашно
1 с.л. вегета или зеленчуков бульон
50 гр. масло (олио)
Начин на приготвяне:
Ако парчето филе е цяло нарежете го на тънки пържоли. Начукайте пържолите. В купа наредете един ред пържоли и поръсете с черен пипер, кимион, соев сос пак пържоли и така докато свършат. Оставете за около 1 час да поемат подправките. Измийте и нарежете гъбите -печурки, ако имате пачи крак, манатарки или други гъби, сосът става още по-ароматен и вкусен. В тавичка с малко мазнина наредете пържолите, сложете ги във фурната на 220 градуса и започнете да приготвяте соса. В тиган запържвате гъбите с маслото (олиото) и след като се поизпари водата която пускат сложете 4 лъжици брашно да се запържи, после добавяте 6 чаши вода и лъжица вегета или един зеленчуков бульон. Пет минути след като е заврял, изсипете соса в тавата върху пържолите. Печете докато месото е готово и сосът се сгъсти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотна рецепта, свинското стана толкова крехко. Отново ще се приготвя със сигурност.
ОтговорИзтриване