четвъртък, 12 февруари 2015 г.
Пица - баничка
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори 400 или 500 гр.
200 гр. шунка
100 гр. кашкавал
100 гр. моцарела
50 гр. маслини
50 гр. топено сирене
50 гр. лютеница (кетчуп)
50 гр. мариновани краставички
50 гр. масло
1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете на много тънко - шунката, кашкавала, моцарелата, а краставичките и обезкостените маслини на ситни кубчета. Разтопете маслото и намажете тънко подходяща тавичка (аз използвах тази от фурната). Нарежете корите на 4 еднакви ивици по дължина. Натрупайте ивиците една върху друга за да не изсъхват докато работите. Вземете две парчета листа и намажете леко с масло. Поставете плънката в началото и свивайте на триъгълник. Ето какви комбинации направих:
- шунка, моцарела и маслини
- шунка, краставичка, маслини и лютеница
- само моцарела
- моцарела, топено сирене и маслини
- шунка и кашкавал
- шунка и кетчуп
това бяха основните, станаха 32 банички с поне 8 различни вкуса, използвайте каквото имате в хладилника и/или въобръжението си. Подредете в тавичката и намажете с яйце. Изпечете за 20-тина минути на 200 градуса.
Моля коментирайте ако опитате тази рецепта, ще се радвам да прочета мненията и препоръките Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар