Необходими продукти:
1 кг. акула шайби (котлети)
100 гр.
50 мл. олио
сол
5-6 зрънца бахар
кимион
черен пипер
1бр. сух лук
1/2 буркан мариновани краставички
Начин на приготвяне:
Изкиснете шайбите акула за 10-20 минути в смес от вода и оцет. След това втрийте рибата със солта, черния пипер, кимиона и оставете малко да поседи така.
Подгответе 1 голяма глава лук нарязана на кръгчета и мариновани краставички на жулиени. В намазнена тава със зехтин или олио, сложете няколко зрънца бахар, 2-3 бр. дафинов лист и наредете лука и краставичките, за да стане като основа (канапе) за рибата.
Отгоре наредете овкусените шайби. Имайте впредвид, че не необходимо да се добавя вода тъй като краставичките и рибата си пускат и така лука ще се сготви. Покрийте с фолио и печете във фурна на 190 градуса за около 40-50 минути, като 20 минути преди да е готово махнете фолиото за да се запече хубаво.
Няма коментари:
Публикуване на коментар