Необходими продукти:
1кг. шарено свинско месо
За маринатата:
200мл. винен оцет
3бр. глави лук
4бр. гъби
черен пипер
бахар
дафинови листа
сол
Начин на приготвяне:
Нарязаното на кубчета месо подходящо за нанизване на шиш, добавяме в марината която включва: оцета, лука, черния пипер (слагайте смело след изпичане вкуса ще е нормален), бахара на зърна и солта. Двете глави лук за марината нарежете на кубчета на ситно а другата глава на кръгчета, тъй като впоследствие ще се слагат между парченцата месо. Добавете вода, за да се покрие месото. Така е хубаво да постои поне 3-4 часа, а по оригиналната рецепта престояват едно денонощие. Овкусеното месо нанижете на шишчета, като в средата слагате от парченцата лук, а в края от гъбите. Изпечете на жар, дървени въглища или скара, като напръсквате с част от маринатата, за да не изсъхват прекалено шашлъците. Ако смятате, че ще станат прекалено сухи, по време на печенето можете да ги намазвате с майонеза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар