Необходими продукти:
1 кг. свинско или пилешко месо
1/2 сок от лимон
50 мл. зехтин
50 мл. винен оцет
1 с.л. риган
пресен босилек
1-2 скилидки чесън
сол, черен пипер
1бр. зелена пиперка
4бр. гъби
Начин на приготвяне:
Нарежете на кубчета месото да е подходящо за нанизване на шиш, добавете го в маринатата която включва лимоновия сок, оцета, зехтина, черния пипер, чесъна, солта и ригана. Така е хубаво да постои поне 3-4 часа, а ако е едно денонощие още по добре. Овкусеното месо нанижете на шишчета, като в средата сложите и парченца от зелената чушка и/или малки гъби. Изпечете на жар, дървени въглища или скара. При сервиране поръсете отново с риган.
Няма коментари:
Публикуване на коментар