дафинов лист
бахар
оцет
олио
Начин на приготвяне:
Изчистете рибата като премахнете костите, главите, вътрешностите и опашките. Може да разцепите или през коремната област или през гърба, необхдимо е да извадите (изцепите) гръдната кост, а ако можете махнете и другите по-големи кости. Сложете в тавичка или тенджера и засипете с едра сол 2кг.
Необходимо е да престои така 48 часа. След това я сложете да престои от 2-6 часа в оцет. Можете да използвате винен или ябълков, но има и такива които са изкуствено създадени и не консервират добре рибата, обърнете внимание. После измийте леко и отцедете хубаво. Между двете половинки сложете дафинов лист, бахар, черен пипер на зърна и слепете отново. Увийте в целуфан (фолио) плътно и може да облепете и с тиксо.
Така е необходимо да престоят в хладилника минимум една седмица, а най- добре е да стои така две седмици, за да могат подправките да проникнат най-добре. Почистете подправките и сервирайте едно страхотно мезенце.
Необходимо е да престои така 48 часа. След това я сложете да престои от 2-6 часа в оцет. Можете да използвате винен или ябълков, но има и такива които са изкуствено създадени и не консервират добре рибата, обърнете внимание. После измийте леко и отцедете хубаво. Между двете половинки сложете дафинов лист, бахар, черен пипер на зърна и слепете отново. Увийте в целуфан (фолио) плътно и може да облепете и с тиксо.
Така е необходимо да престоят в хладилника минимум една седмица, а най- добре е да стои така две седмици, за да могат подправките да проникнат най-добре. Почистете подправките и сервирайте едно страхотно мезенце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар