Необходими продукти:
1 кг. свински ребра
200 мл. вино
сок от 1/2 лимон
1 с.л. соев сос
балсамов оцет
кимион, сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Подгответе ребрата на подходящи парчета, тези от снимките са разрязани по дължина на половина и после са разделени на всяко ребро. Когато са на такива по-малки парченца овкусяването е по - хубаво и за по - малко време. В една купа сложете солта, черния пипер, кимиона, червения пипер, сок на 1/2 лимон, соев сос, балсамов оцет и 20 мл. вино. Хубаво е така да постоят поне 2-3 часа. В леко намазнена тава изсипете ребрата и маринатата, покрийте с фолио и печете за 1 час на около 180 градуса. След това махнете фолиото и сложете да се запекат хибаво, като е необходимо да разбъркате един два пъти. Много са вкусни и лесни за приготвяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар