понеделник, 26 януари 2015 г.
Печен фасул (боб) в гърне
Необходими продукти:
500 гр. зрял фасул
4-5 печени червени чушки
1 червена люта чушка
1 клонче сминдух (рогата чубрица)
1 глава кромид лук
250 мл. доматен сок
червен пипер
олио
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте фасула. Сложете фасула, сминдуха и 2 литра вода в гърнето. Сложете в студена фурна и включете на 220 градуса докато заври, след това намалете на 180 градуса. Варете около 2 часа и добавете нарязаните чушки. В тиган загрейте олио, добавете глава ситно нарязан кромид лук, запържете до златисто и добавете лъжичка червен пипер, добавете 200-250 мл доматен сок. Като заври го изсипете в гърнето. След 10 минути фасула е готов и може да похапнете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар