Страници

сряда, 14 януари 2015 г.

Пълнена тиква със зеленчуци

Пълнена тиква със зеленчуци Вкуснотийки


Необходими продукти:

  
1бр. глава лук
1бр. праз лук
20-30 маслини
200гр. грах
200гр. зелен боб
100гр. царевица
300гр. гъби
200гр. картофи
100гр. чушки
1бр. тиква (цигулка или друга подходяща за пълнене)
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. доматен сок
1-2 бр. дафинов лист
сол, черен пипер
пресен магданоз или копър



Начин на приготвяне:


    Отрежете горната част на тиквата, като целта е да се получи капак. Изчистете я отвътре с помощта на лъжица, за да премахнете семките и жилестата част. Насолете тиквата отвътре така, че да постои и овкуси докато направите пълнежа.
    Нарежете лукът и праза на ситно и го задушете в сгорещено олио. След това прибавете нарязания морков, гъбите, маслините, зеления боб, царевицата и граха. Нека така да се сгорещи сместа за няколко минути и после добавете доматения сок, картофите и чушките. След няколко минути сложете солта, черния пипер, червения пипер, магданоза и малко лют пипер ако желаете. След още няколко минути плънката е готова и напълнете тиквата. Пълната тиква затворете с капака и опаковайте с алуминиево фолио, като целта е да не се запали или изгори дръжката на тиквата. После я сложете в тавичка с малко вода на дъното и във фурната на 200 градуса за 2ч. или докато е готова.


Пълнена тиква със зеленчуци Вкуснотийки

Пълнена тиква със зеленчуци Вкуснотийки

Няма коментари:

Публикуване на коментар