събота, 1 ноември 2014 г.
Картофена крем супа с крутони
Необходими продукти:
1 кг. картофи
2 моркова
1 глава лук
3-4 с. л. олио
150 мл. прясно мляко
500 мл. вода
сол и черен пипер на вкус
магданоз
за крутоните
4 филийки хляб
чубрица
черен пипер
червен пипер
чесън на прах
2-3 с.л. олио, зехтин или разтопено масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме леко заедно с нарязания на кубчета морков. След като поомекнат добавяме обелените и нарязани на едри парчета картофи. След малко слагаме вода колкото да покрие зеленчуците- някъде около 500 мл. и оставяме да се сварят много добре. Когато вече картофите са почти разварени сваляме от котлона и добаваме прясното мляко. Количеството е ориентировъчно. Може да се добави и повече в зависимост от това колко гъста искате да е супата. А освен мляко може да се добави и вода. Пасираме хубаво и слагаме на котлона отново само докато заври. Слагаме солта и черния пипер.
Приготвяне на крутоните:
Нарязвате филийките хляб на ситни кубчета и овкусявате с подправките. Заливате с олиото или разтопеното масло и разбърквате добре. Печете за около 15-20 мин в загрята на 180 градуса фурна като разбърквате от време на време.
Сервирате супата с крутони и поръсвате със ситно нарязан магданоз. Може да се гарнира и със запържени в малко масло ситно настъргани моркови.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ако започнете сега ще стане тъкмо за обяд!
ОтговорИзтриване