Страници

неделя, 9 ноември 2014 г.

Филе от амур (толстолоб) с доматен сос

 
Необходими продукти:  

1кг. филе или шайби от амур (толстолоб)
олио
2 скилидки чесън
1бр. лимон
2-3 бр. дафинов лист
черен пипер
200-300 мл. доматен сок
пресен копър

Начин на приготвяне:

Измиите рибата обилно с вода. След това я овкусете със солта и черния пипер. Сложете я в намазнен съд за печене и прибавете нарязания 1/2 лимон на кръгчета, дафиновия лист, доматите и намачканите скилидки чесън. При сервирането използвайте останалата половина от лимона за сок и поръсете с пресния копър. Количеството е достатъчно за 3 хубави порции.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар