неделя, 3 февруари 2013 г.
Рогчета
Необходими продукти:
750 гр. брашно
50мл. хладка вода
15 гр. мая 1/3 кубче продават ги по 42 гр.
2 равни ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 яйца (един жълтък за намазване)
100 мл. олио
200 гр. маргарин/масло/мас
150 гр. сирене
Начин на приготвяне:
Забъркайте квас в купичка сложете хладка вода, 2 лъжици брашно солта, захарта и маята, оставете да шупне. Пресейте брашното в тава където ще месите тестото. Към брашното добавяйте едно по едно и бъркайте кваса, яйцата, олиото, разтопения маргарин/масло/мас. В края добавете натрошеното сирене. Оставете да втаса за 30 минути на стайна температура, оформете рогчетата в намазнена тавичка или върху хартия за печене, намажете с отделения жълтък и оставете отново за 30-40 минути. Изпечете на 230 градуса за 10 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар