Необходими продукти:
500 гр. кори за лазаня
200 гр. настърган пармезан (кашкавал)
50 гр. масло
за плънката:
500 мл. доматен сок
1 голяма глава лук
половин връзка магданоз
черен пипер
кимион
сол
двойна доза сос Бешамел
следвайте линка за да видите как да приготвите сос Бешамел.
Начин на приготвяне:
С малко олио запържете лука до златисто, добавете каймата и пържете почти до готовност. Прибавете доматения сок и оставете на котлона за 1-2 минути, не изчаквайте течността да се изпари. Отстранете от котлона и добавете подправките-магданоз, черен пипер, кимион и сол. Пригответе сос бешамел - двойна доза. Намажете с масло дълбока правоъгълна тава, след което изсипете 1/3 от соса бешамел и редете в следната последователност: кори за лазаня, половината плънка и 1/4 от пармезана, кори, другата част от плънката и 1/4 от пармезана, кори, останалото количество сос бешамел и останалия пармезан, маслото на малки бучки най-отгоре. Печете на 200 градуса около 30 минути след като заври. След като изкарате от фурната изчакайте да се охлади малко, за да може да стегне преди да нарежете, украсете с пресен магданоз и/или копър.
Съвет: Когато редите корите не трябва да се застъпват, ако трябва да се оформят използвайте ножица!
Специални благодарности на баба Роси за рецептата!
Няма коментари:
Публикуване на коментар