Страници

събота, 6 февруари 2016 г.

Мариновани свински пържоли на фурна


Необходими продукти:


0,8 - 1 кг свинско каре
1 лимон
20 гр. мед
50 мл. олио
30-40 гр. горчица
20-30 мл. соев сос (уни сос)
чубрица
черен пипер
200 мл. вино

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата като бъркате и добавяте последователно сока от лимона, меда, олиото, горчицата, соевия сос, чубрицата, черния пипер и последно виното. Ако сложите по-малко соев сос ще трябва да добавите и сол. Нарежете месото на тънки пържоли, начукайте много леко. Потопете пържолите в маринатата и оставете в хладилника за няколко часа. Сложете малко мазнина в тавичка наредете пържолите и изсипете маринатата, добавете вода или още вино така че да се покрие месото, завийте с фолио и печете за 1 час във фурната на 180-200 градуса. Махнете фолиото и печете още 20 минути.
Невероятно крехки и вкусни. Специални благодарности на Ангел за рецептата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар