неделя, 21 юни 2015 г.
Шушумоу (сомалийски сладки)
Необходими продукти:
за тестото:
450 гр. брашно
50 гр. захар
1 яйце
160 мл. вода
160 мл. олио
1/2 кафена лъжичка сода
щипка сол
за глазурата:
100гр. захар
60 мл. вода
200 мл. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Имерете точно всички продукти и забъркайте тестото. Ако е нужно добавете още малко брашно трябва да се получи не много меко тесто. Оставете в хладилник да стегне за малко (10-15 минути). Направете малки топчета (2-3 см в диаметър) вземете голяма вилица и разстелете с пръст както е показано на снимката.
навийте на рулце внимателно, трябва да се получи нещо като малка раковина
В дълбок тиган или тенджера загрейте олио и изпържете. Извадете в съд с кухненска хартия за да се отцедят.
В друг съд (тенджера) изсипете 60 мл. вода и 100 грама кристална захар, бъркайте, когато захарта се стопи и сиропа започне да нагъства, изсипете сладките вътре и бъркайте непрекъснато, не сваляйте от котлона докато не изври всичката вода и сладките не хванат захарна коричка.
Тази рецепта гледах в You Tube ето и линк към оригиналната рецепта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар