Страници

неделя, 21 юни 2015 г.

Шушумоу (сомалийски сладки)


 Необходими продукти:

за тестото:

450 гр. брашно
50 гр. захар
1 яйце
160 мл. вода
160 мл. олио
1/2 кафена лъжичка сода
щипка сол

за глазурата:

100гр. захар
60 мл. вода

200 мл. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Имерете точно всички продукти и забъркайте тестото. Ако е нужно добавете още малко брашно трябва да се получи не много меко тесто. Оставете в хладилник да стегне за малко (10-15 минути). Направете малки топчета (2-3 см в диаметър) вземете голяма вилица и разстелете с пръст както е показано на снимката.


 навийте на рулце внимателно, трябва да се получи нещо като малка раковина


В дълбок тиган или тенджера загрейте олио и изпържете. Извадете в съд с кухненска хартия за да се отцедят.


В друг съд (тенджера) изсипете 60 мл. вода и 100 грама кристална захар, бъркайте, когато захарта се стопи и сиропа започне да нагъства, изсипете сладките вътре и бъркайте непрекъснато, не сваляйте от котлона докато не изври всичката вода и сладките не хванат захарна коричка.


Тази рецепта гледах в You Tube ето и линк към оригиналната рецепта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар