Страници

сряда, 10 юни 2015 г.

Млечни хлебчета с маслини


Необходими продукти:

500 гр. брашно
300 мл. прясно мляко
50 мл. олио
5 гр. сол
5 гр. захар
7 гр. суха мая (1 пакетче на Dr. Oetker)
100 гр. дребни черни маслини
черен кимион или друга поръска

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното няколко пъти, добавете сухата мая, солта, захарта и разбъркайте добре. Загрейте млякото до 36-40 градуса (ориентировъчно 1 минута в микровълнова печка). Добавете олиото и млякото и омесете тестото. Не добавяйте повече брашно и не използвайте брашно при месенето, а намажете ръжете си с малко олио. Прибавете маслините когато тестото е добре омесено и омесете още малко внимателно, за да не смачкате маслините. Оставете тестото за около 30 минути, да удвои обема си. Направете 16 сплескани топчета с еднакви размери, украсете с парченца маслини и черен кимион. Изпечете за около 30 минути на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар