сряда, 8 април 2015 г.
Великденски курабии по ямболски
Необходими продукти:
3 яйца
350 гр. захар
200 гр. мас (250 мл. ако е стопена)
400 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 кг. брашно
1 течна ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с миксер, добавете захарта и бъркайте докато се разтопи. Добавете разтопената мас. В киселото мляко сложете содата и разбъркайте добре и добавете към другата смес. В тавичка пресейте брашното и направете кладенче, изсипете яйчената смес и замесете меко тесто. Оформете топчета колкото едър орех и леко сплескайте, намажете с разбит желтък и поръсете със захар. Наредете в тавичка и изпечете на 180 градуса.
Може да завиете локум посредата и да поръсите със различни семена маково например.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар