Необходими продукти:
черен пипер, сол
1/2 връзка пресен магданоз
50гр. масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете една глава лук и 5-6 стръка магданоз на ситно, накиснете мекото на една филийка хляб, изцедете и добавете при каймата. Ръснете подправките и размесете хубаво. След това оформете гнездата и в намазнена тавичка сложете да се запекат добре на около 200 градуса до готовност.
За сосът запържете 2 с.л. брашно в маслото и като порозовее започнете да добавяте топлото мляко, разбърквайте непрекъснато с тел за разбиване, след малко добавете още мляко и така цялото количество. Ако сосът е много гъст може да разредите с малко бульон или вода. Накрая сложете малко сол и други подправки по вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар