сряда, 24 декември 2014 г.
Постни лозови сърми
Необходими продукти:
25-30 лозови листа
1 глава лук
1 морков
2-3 гъби печурки
50 гр. маслини
250 гр. ориз
черен пипер
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Запържваме лука и гъбите нарязани на ситно, добавяме настъргания морков, след това добре измития ориз и накрая маслините. Добавяме 1 чаша вода и подправките сол, черен пипер и чубрица на вкус. Като поеме водата се сваля от огъня и се завиват сърмички. Застиламе тенджерата, в която ще ги варим с няколко лозови листа и подреждаме сърмите. Добавяме 2 чаши вода и варим на бавен огън, като сваляме от огъня малко преди водата да бъде абсорбирана.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар