Необходими продукти:
8-10 пиперки (червени или зелени)
200 гр. леща
1 средно голяма глава сух лук
2 скилидки чесън
1 ябълка
50-100гр. фурми
пресен копър
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Варим лещата и 2-3 минути преди да е готова я сваляме, целта е да не се раздроби впоследствие прекалено много. След това запържваме лука и чесъна, като са почти готови добавяме ябълката и обезкостените фурми. Като се задушат добавяме лещата, малко балсамов оцет и лимонов сок. Държим на огъня докато сместа се хомогенизира, като накрая добавяме зеленият копър. Пълним суровите пиперки със сместа и запичаме във фурната. Ястието е със сладко-кисел вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар