Необходими продукти:
1кг. (2х500гр) сомчета
200мл. бяло вино
50гр. олио
50гр. олио
4 скилидки чесън
1бр. лимон
2-3 бр. дафинов лист
черен пипер
девисил
девисил
галета
Изчистете рибата
от вътрешностите и измийте обилно. След това в подходящ съд осолете на вкус
(препоръчвам повечко сол от обикновено, защото бавно се поема от месото),
изтискайте 1/2 лимон и добавете 200 мл. бяло вино. Объркайте хубаво рибата и
оставете поне за половин час да постои с маринатата. След това оваляйте
парчетата в галетата (препоръчвам да сложите вътре черния пипер и дивисила) и
сложете в намазнена тавичка, добавете дафиновия лист и нарязаните скилидки
чесън. Завийте с фолио за печене и поставете в загрята на 220 градуса фурна. Необходимо е
около 30-40 минути, като 10 минути преди края е хубаво да махнете фолиото, за да
препечете рибката. При сервирането използвайте останалата половина от лимона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар