Страници

сряда, 10 септември 2014 г.

Сом с чесън на фурна


Сом с чесън на фурна Вкуснотийки

Необходими продукти:
Сом с чесън на фурна Вкуснотийки

1кг. (2х500гр) сомчета
200мл. бяло вино
50гр. олио 
4 скилидки чесън
1бр. лимон
2-3 бр. дафинов лист
черен пипер
девисил
галета

Начин на приготвяне:

Изчистете рибата от вътрешностите и измийте обилно. След това в подходящ съд осолете на вкус (препоръчвам повечко сол от обикновено, защото бавно се поема от месото), изтискайте 1/2 лимон и добавете 200 мл. бяло вино. Объркайте хубаво рибата и оставете поне за половин час да постои с маринатата. След това оваляйте парчетата в галетата (препоръчвам да сложите вътре черния пипер и дивисила) и сложете в намазнена тавичка, добавете дафиновия лист и нарязаните скилидки чесън. Завийте с фолио за печене и поставете в загрята на 220 градуса фурна. Необходимо е около 30-40 минути, като 10 минути преди края е хубаво да махнете фолиото, за да препечете рибката. При сервирането използвайте останалата половина от лимона.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар