Страници

сряда, 7 март 2012 г.

Кюфтета по мандраджийски

Кюфтета по мандраджийски Вкуснотийки

Необходими продукти за доматения сос:
Кюфтета по мандраджийски Вкуснотийки

30 мл. олио
1 глава лук (средно голяма)
200 мл. червено вино
1 буркан домати консерва или прясно обелени и нарязани
1 буркан печени червени чушки
10-15 бр. черни маслини
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 стръка магданоз
30 гр. масло

Приготвяне на доматения сос:

В тиган слагаме олиото и ситно наряаната глава лук, запържваме за няколко минути, добавяме червеното вино и оставяме да изври наполовина. Добавяме доматите и печените чушки. Слагаме сол, захар и маслините, като се посгъсти прибавяме маслините. Минута преди да свалим от огъня добавяме ситнонарязания магданоз и маслото.

Продукти за кюфтетата:

500-600 гр. кайма
няколко филийки стар хляб
100-150 мл. прясно мляко
1 главичка лук
1 яйце
чубрица
сол
черен пипер

Приготвяне на кюфтетата:

Накисваме хляба в прясното мляко. В купа поставяме каймата, изстискания хляб, ситно нарязания лук, яйце, чубрица, сол и черен пипер. Омесваме каймата, пържим кюфтетата с брашно.

Продукти за заливката:

100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
5-6 бр. яйца

Сипваме соса в тавичка и нареждаме кюфтета. Поръсваме с настъргания кашкавал и сирене, заливаме с разбитите яйца. Печем 15-20 мин във фурна на 180 градуса.

1 коментар:

  1. Тази рецепта е от Иван Звездев там я гледах и малко модифицирах с маслини в соса получи се страхотно.

    ОтговорИзтриване