сряда, 7 март 2012 г.
Кюфтета по мандраджийски
Необходими продукти за доматения сос:
30 мл. олио
1 глава лук (средно голяма)
200 мл. червено вино
1 буркан домати консерва или прясно обелени и нарязани
1 буркан печени червени чушки
10-15 бр. черни маслини
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 стръка магданоз
30 гр. масло
Приготвяне на доматения сос:
В тиган слагаме олиото и ситно наряаната глава лук, запържваме за няколко минути, добавяме червеното вино и оставяме да изври наполовина. Добавяме доматите и печените чушки. Слагаме сол, захар и маслините, като се посгъсти прибавяме маслините. Минута преди да свалим от огъня добавяме ситнонарязания магданоз и маслото.
Продукти за кюфтетата:
500-600 гр. кайма
няколко филийки стар хляб
100-150 мл. прясно мляко
1 главичка лук
1 яйце
чубрица
сол
черен пипер
Приготвяне на кюфтетата:
Накисваме хляба в прясното мляко. В купа поставяме каймата, изстискания хляб, ситно нарязания лук, яйце, чубрица, сол и черен пипер. Омесваме каймата, пържим кюфтетата с брашно.
Продукти за заливката:
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
5-6 бр. яйца
Сипваме соса в тавичка и нареждаме кюфтета. Поръсваме с настъргания кашкавал и сирене, заливаме с разбитите яйца. Печем 15-20 мин във фурна на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Тази рецепта е от Иван Звездев там я гледах и малко модифицирах с маслини в соса получи се страхотно.
ОтговорИзтриване