събота, 10 март 2012 г.
Салата с кус-кус
Необходими продукти:
1 пакет кус-кус
4 кутийки майонеза
1 консерва царевица
1 буркан мариновани краставички
1 щафета шпеков салам
5 яйца
2-3 моркова
няколко маслини
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата и морковите поотделно. Нарязвате салама, краставичките, морковите и сварените яйца на кубчета с големина под половин сантиметър. Във 1,5 литра вряща вода
сипвате 1 супена лъжица олио и чаена лъжица сол и пакета кус-кус. Много важно е какъв ще е кус-куса аз използвам следните марки - Barilla, Misko, Stella, Abez или Melisa, може да ползвате и звездички от същите марки. Предпочитам тези марки защото след като се сварят си остават дребни с еднаква форма. След като са сварени измивате в гевгир със студена вода, трябва да са много добре измити и изстинали. Поставяте ги в голяма купа или тенджера да имате възможност да объркате добре салатата. Добавяте вече нарязаните салам, краставички, моркови и яйца. Изсипвате и оцедената сладка царевица и майонезата. първо сложете 3 кутийки рзабъркайте добре и опитайте според вкуса добавете още майонеза. Ако не е достатъчно солена салатата добавете краставички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар