Страници

четвъртък, 9 април 2020 г.

Гъбена супа



Необходими продукти:

500 гр. гъби печурки
600 гр. картофи
1,5 л. вода
1 стрък праз
1 морков
70-80 гр. масло
2 с.л. олио
150-200 мл. прясно мляко
1-2 жълтъка
сол
черен пипер
копър

Начин на приготвяне:

Изпържете до готовност нарязаните на ситно гъби в смес от половината масло с една лъжица олио. Оставете ги настрани, докато в тенджерата, в която ще готвите супата запържете ситно нарязаните праз и моркови с останалата мазнина. Добавете картофите, нарязани на кубчета и задушете за няколко минути. Добавете водата и дафиновия лист. След като заври оставяме супата да ври на бавен огън. Малко преди зеленчуците  да са напълно готови, изваждаме дафиновия лист и слагаме солта и черния пипер. Добавяме и изпържените гъби.След като всичко е готово, сваляме супата от огъня и приготвяме застройката, като разбъркаме добре жълтъците с прясното мляко и сипваме в супата. При сервиране поръсваме с пресен копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар