Необходими продукти:
3 яйца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 ч. л. сода
3-4 капки оцет
500 мл. прясно мляко
250 мл. вода
350 гр. брашно
олио или мас за мазане на тигана (сача)
масло или маргарин за намазване на палачинките
кашкавал, шунка, сирене, мед, сладко, течен шоколад или с каквото ги обичате
Начин на приготвяне:
Разбъркайте с миксер яйцата, солта, захарта. Загасете содата с 3-4 капки оцет в чашка и добавете към сместа. Добавете млякото и водата (от вас зависи колко мляко и вода ще сложите, течността трябва да е 750мл., аз слагам 500 мл. мляко и 250 мл. вода). Добавяйте постепенно брашното, консистенцията трябва да е малко по-рядко от боза. Загрейте хубаво тигана и намажете с мазнина. Изсипете един черпак от сместа, изпечете от двете страни и намажете с масло (маргарин). Намажете с каквото ги обичате. Аз ги обичам с много кашкавал и пушено филе.
Съвет: Ако при опит за обръщане се късат добавете малко сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар