петък, 4 януари 2019 г.
Ниско въглехидратна пица (кетопица)
Необходими продукти:
за блата:
1 кг. карфиол (цветно зеле)
4 бр. яйца
150 гр. кашкавал
черен пипер
сол
за отгоре:
3-4 супени лъжици доматено пюре
различни сирена и кашкавали
маслини
риган
зехтин
Начин на приготвяне:
Настържете или накълцайте карфиола в кухненски робот, блендер или какъвто уред имате (в тостер не става - пробвах) трябва да се получат много фини парченца. Разбъркайте с яйцата, настъргания кашкавал, малко черен пипер и сол. В подходяща тавичка (използвам ниска квадратна от фурната) постелете хартия за печене и разстелете "тестото" с дебелина не повече от 1 сантиметър. Печете на 180-200 градуса 15-20 минути. Разбийте доматеното пюре с 2-3 лъжици вода и намажете готовия блат, аранжирайте сирената и поръсете обилно с кашкавал, маслинки и каквото желаете. Изпечете до готовност.
Рецептата е подходяща за нисковъглехидратно хранене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар